Advertentie plaatsen

Start Doe-het-zelf en Verbouw

Zonnepanelen en infrarood: de verwarming van de toekomst.

Samenvatting
  • Zie omschrijving
  • Nieuw  
Omschrijving

Zonnepanelen en infrarood: de verwarming van de toekomst.

Infrarood is een elektromagnetische straling die, in aanraking met een ander object warmte produceren. De straling wordt dus automatisch omgezet in warmte, vanaf dat het in contact komt met een object, of een persoon. Die straling werkt niet alleen in een sauna, maar ook bij je thuis. Dat is infrarood verwarming.

Infraroodverwarming, elektrisch?

Infrarood verwarming werkt niet op gas of andere fossiele brandstoffen, maar op elektriciteit. Vergis je niet! Dat maakt van infrarood panelen nog geen puur elektrische verwarming. De elektriciteit is enkel nodig om de aanzet te geven. De straling doet de rest. Veel mensen gaan echter meteen uit van deze gedachte: Elektriciteit, dat betekent een hoog verbruik en dus hoge kosten. 

Bovendien zorgt elektrische verwarming ervoor dat je EPB score sterk wordt verlaagd. Vanaf het moment dat je elektriciteit gebruikt om je woning te verwarmen, wordt je afgestraft. Ahja, want je bent een grote verbruiker. Je gebruikt veel elektriciteit, en dat is ouderwets.

Niets is minder waar. Hoewel infrarood verwarming een vorm is van elektrisch verwarmen, is het veel efficiënter dan de traditionele elektrische verwarmingsmethoden. Het verbruik is namelijk veel lager, terwijl het rendement veel hoger ligt. Je hebt namelijk veel minder energie nodig om het lekker warm te krijgen. En dat is allemaal te danken aan de werking van infrarood. 

Zo warm als de zon

Infraroodstraling verwarmt eerst de personen en objecten in de ruimte. Het heeft zo hetzelfde effect als de zon, zonder de schadelijke uv-straling. Daardoor verwarmt infrarood sneller én beter dan traditionele verwarming. Zo bespaar je al snel tot 30% op je verwarmingskosten. 

 

Veel mensen linken elektrisch verwarmen dus automatisch aan een hoge kost, maar met infrarood verwarming bewijs je het tegendeel. Het is net ecologisch, duurzaam en kostenbesparend, en daarmee de ideale methode om je huis te verwarmen als je energiezuinig wilt leven.

Denk maar eens aan de toekomst. De brandstofprijzen zullen nog sterker stijgen, als het aanbod nog schaarser wordt. Het is aan mij en aan jou om daar zo snel mogelijk van af te stappen. Met infrarood verwarming zet je een stap in de juiste richting. Het is alles behalve ouderwets. Integendeel. Het is innovatief, zeker als je weet dat er verschillende manieren zijn om groene stroom op te wekken. 

Groene stroom en infrarood: de ideale combinatie

Een mooi deel van de Belgische en Nederlandse stroom wordt al opgewekt door alternatieve energie. Je kan ook zelf het heft in handen nemen, door te kiezen voor zonnepanelen. De eigenaars van zonnepanelen profiteren namelijk extra van de voordelen van infrarood verwarming. Zonnepanelen verwerken de energie uit de zon tot elektriciteit. Op die manier verwarm je je woning dus eigenlijk bijna gratis. Als je zelf elektriciteit produceert profiteer je dubbel en dik van infrarood.

Infrarood verwarming is dus de ideale manier om je huis te verwarmen als je zonnepanelen hebt. Mensen met een nieuwbouw- of renovatieproject investeren dus beter niet in fossiele brandstoffen die nefast zijn voor de aarde, maar beter wel in de toekomst. En die toekomst hangt voor een groot stuk vast aan duurzame stroom uit water, wind en zon. Infrarood verwarming maakt slim gebruik van die duurzame energie, door zoveel mogelijk warmte te produceren met zo weinig mogelijk stroom. 

Infrarood verwarming bij jouw thuis? Dat kan. Vraag ons gratis advies.

WARMTESHOP Nico

Schreurs Nico

Tel. 0032 477 760119

schreurs10@gmail.com

Groenstraat 100 

3630 Maasmechelen

BTW / BE0705913045

 OPENINGSUREN

Op afspraak van maandag tot vrijdag van  10 -12   &.  13h30 - 17

Op afspraak  donderdag:  namiddag gesloten

zaterdag:  OPEN zonder afspraak 10.00 - 12.30 en 13.30 - 17.00 Groenstraat 100

zondag en feestdagen:  geslotenPlaats zelf ook gratis een advertentie
Plaats zelf ook gratis een advertentie Verkopen, verhuren, weggeven of aanprijzen? U kunt eenvoudig zelf een advertentie plaatsen, klik op onderstaande link. Tweedehandswebsite.com
Vergelijkbare advertenties
Budget infrarood verwarming panelen
Zie omschrijving
Budget infrarood verwarming panelen

Budget infrarood verwarming panelen als centrale verwarming of als bijverwarming?Infraroodverwarming is bij uitstek geschikt om als centrale verwarming te dienen, want de warmte is zeer aangenaam. Dit komt door de eerder genoemde ...

Maasmechelen,
zoekt u een tweedehands mazout brander voor eerlijke prijs ?
Zie omschrijving
zoekt u een tweedehands mazout brander voor eerlijke prijs ?

ik heb regelmatig goede mazoutbranders die volledig worden nagezien,ik verkoop deze niet alleen aan een eerlijke prijs maar bied bovendien een ongeziene service van advies en hulp bij het aankopen plaatsen en in orde brengen van uw ...

Kapellen
Zeer sterke nylon touw 2stuks,Deux cordes en nylon très solide
N.O.T.K.
Zeer sterke nylon touw 2stuks,Deux cordes en nylon très solide

Zeer sterke nylon touw :1 van 18 m lang ,en 1 van 12,5 m lang ,dikte van 10 en 12 mmDeux cordes en nylon très solide ,peuves servir pour toute sorte de bricolage de corde de nylon très solide: une de 18 métre de longueur, et une de 12,5 ...

OUDENBURG,
WARMTESHOP Nico
WARMTESHOP Nico
Maasmechelen,
Biedingen

Biedingen zijn niet toegestaan op deze advertentie