Advertentie plaatsen

Drie vragen om te stellen voordat je een gietvloer kiest

09, Nov, 2022, 19:48

Een rigoureuze procedure voor het kiezen van de beste gietvloer is soms nodig als je wilt dat je vloer lang meegaat. Je weet wellicht dat de keuze aan gietvloeren vrij groot is en dit kan het moeilijk maken om te kiezen. Het kan echter zijn dat je niet weet hoe je diegene moet kiezen die bij je huis past. Gelukkig kun je dit artikel lezen om je te helpen beslissen. Het is belangrijk dat je tot het einde van dit artikel leest, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Stel onderstaande vragen voordat je een keuze maakt.

Heb je kinderen?

Een gietvloer is geheel naadloos, in tegenstelling tot houten of vinylvloeren. Dit maakt hem voor veel mensen mooier. Veel gietvloer bedrijven krijgen regelmatig de vraag hoe goed gietvloeren zijn als je kinderen hebt. Een vloer wordt namelijk alleen maar viezer als er kleine kinderen aanwezig zijn. Een gietvloer heeft geen voegen, waardoor vuil of morsvlekken zich niet achter de naden kunnen ophopen.

Er kan iets gemorst worden als er kinderen in huis zijn. Een gietvloer kan tegen vocht. Je hoeft je geen zorgen te maken over vocht waardoor je vloer gaat vervormen. Zo is de warmte en zachtheid van een polyurethaan gietvloer te danken aan de licht elastische eigenschappen. Een gietvloer is dan ook de beste ondergrond voor je kinderen om op te spelen. Dit maakt het onderhouden van een gietvloer relatief eenvoudig. Je woonbeton kan volledig gereinigd worden met enkel een stofzuiger en een dweil.

Heb je allergische familieleden?

Een gietvloer met microcement is een goede optie als je allergisch bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt of hooikoorts. De sanitaire eigenschappen voorkomen dat stof en pollen op de vloer "hangen". Een gietvloer stoot stof en pollen af ​​waar een houten vloer werkt en neemt het op. Dit betekent dat iedereen met allergien hier geen last van heeft.

De doorlopende afwerking van een gietvloer maakt het schoonmaken ook eenvoudiger. Je vloer is volledig stofvrij als je hem stofzuigt en daarna afveegt met een dweil. Omdat netheid zo belangrijk is, installeren veel mensen regelmatig gietvloeren in bedrijven zoals restaurants, tandartspraktijken en algemene klinieken.

Heb je huisdieren?

Dat dieren op de grond kunnen plassen, overgeven en poepen is bekend bij iedereen die een huisdier in huis heeft. Op een houten vloer is dit desastreus omdat het de toplaag ernstig aantast. Tapijten zijn nog erger in een dergelijke situatie. Als je zo'n rommel wilt voorkomen, dan is het het juiste moment om gietvloeren te laten leggen. Zulke nachtmerries zijn niet mogelijk met een gietvloer.

Een gietvloer is veel beter bestand tegen invloeden van buitenaf en verslechtert veel langzamer dan welke andere vloer dan ook. Bovendien kunnen zand en haren van buiten gemakkelijk worden opgeruimd. Vuil is goed zichtbaar als je een lichte kleur kiest, dus het is makkelijker om het meteen op te merken en schoon te maken. Stel jezelf bovenstaande vragen alvorens je een beslissing maakt. Heb je hier antwoord op? Dan ben je klaar om een gietvloer te leggen!