Advertentie plaatsen

Een huis verbouwen en inrichten met een klein budget? Dat kan!

14, Sep, 2023, 17:55

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je van plan om een huis te kopen? Verbouwen kan soms een hele grote klus zijn die erg in kosten kan oplopen. Heb je niet zo’n heel groot budget? Er zijn een aantal dingen waar je flink op kunt besparen. In deze blog lees je hier meer over.

Verbouwen met een klein budget

Het verbouwen van een huis kan nogal hoog in kosten oplopen. Alles wordt tegenwoordig duurder en er moet veel gebeuren tijdens een verbouwing. Er zijn een aantal dingen waar je flink op kunt besparen. Ten eerste bij het stucen. Je kunt een goedkope stukadoor zoeken, maar je kunt bij nieuwbouw ook gebruikmaken van dunpleister nieuwbouw.

Dit is een soort pleister die je op de muur plakt met als eerste indruk hetzelfde resultaat als stucen. Dit is alleen een sneller proces, waar dus minder lang mensen voor nodig zijn en hierdoor is het iets goedkoper. Hieronder nog een aantal tips voor dingen waar je op kunt besparen tijdens het verbouwen:

 

 • Doe zoveel mogelijk zelf
  De dingen die je zelf kunt doen, moet je zelf gaan doen en hiermee zal je flink besparen op kosten. Denk hierbij aan dingen als slopen, schoonmaken, schilderen, behangen en kleine klusjes.
 • Vergelijk goed
  Als je een aannemer inschakelt, vergelijk dan de prijzen van verschillende aannemers. Soms kunnen deze prijzen flink schelen.
 • Koop materialen online
  De materialen die je online kunt bestellen zijn vaak een stukje goedkoper dan de materialen in een bouwmarkt.
 • Koop grote hoeveelheden
  Het is slim om materialen waar je veel van nodig hebt ook tegelijk te kopen. Vaak krijg je kortingen als je veel tegelijk koopt.
 • Kies voor goedkope alternatieven
  Niet alles hoeft van het meest bekende merk te zijn. Kies gerust voor goedkopere alternatieven om zo te besparen in kosten.
 • Maak een goede planning
  Als je de verbouwing goed plant, voorkom je onnodige kosten en weet je waar je aan toe bent.

Naast de bovenstaande tips is het belangrijk om een aannemer te kiezen die je vertrouwt. Sluit een overeenkomst af met de aannemer. Hier staan bepaalde afspraken in die handig zijn om vast te stellen. Dit zijn dingen als de prijs, de werkzaamheden, de termijnen en de garantie.

Huis inrichten met een klein budget

Als de verbouwing klaar is, moet je de inrichting nog doen. Net zoals de verbouwing, kan het inrichten van een huis een hoog kostenplaatje hebben. Er zijn verschillende dingen om ook hierop te besparen. Ten eerste is het ook hier handig om te starten met een plan. Bedenk wat je allemaal wilt kopen en hoeveel budget je hebt.

Als je vervolgens dingen gaat kopen, is voor te stellen dat je bepaalde dingen als een bank graag echt nieuw wilt hebben. Maar bepaalde dingen als kastjes, vazen, fotolijstjes en stoelen kun je best bij een tweedehandswinkel of website vandaan halen. Zulke winkels of websites bieden vaak kwalitatief goede producten aan. Het enige verschil is dat ze al eens zijn gebruikt. Zo ben je duurzaam bezig en bespaar je kosten.