Advertentie plaatsen

Waar let je op bij de aanschaf van een tweedehands voertuig?

04, Apr, 2023, 07:48

Tweedehands auto's zijn enorm populair. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tweedehands voertuig te kopen in plaats van een nieuwe. Dit heeft verschillende redenen. In dit artikel zullen we kijken naar waarom tweedehands auto's zo populair zijn en waarom het belangrijk is om kritisch te kijken naar de staat van het voertuig voordat je tot aankoop overgaat.

Waarom tweedehands auto's populair zijn

Eén van de belangrijkste redenen waarom tweedehands auto's zo populair zijn, is de prijs. Een tweedehands auto is over het algemeen goedkoper dan een nieuwe auto, waardoor het voor veel mensen een aantrekkelijke optie is. Daarnaast is de waarde van een nieuwe auto direct na aankoop al flink gedaald, terwijl de waarde van een tweedehands auto over het algemeen stabieler is.

Een tweedehands auto is ook aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een specifiek model dat niet meer wordt geproduceerd. Het kan lastig zijn om een nieuw model te vinden dat past bij jouw wensen en behoeften, terwijl er bij tweedehands auto's vaak meer keuze is.

Kritisch kijken naar de staat van het voertuig

Bij het kopen van een tweedehands auto is het belangrijk om kritisch te kijken naar de staat van het voertuig. Een tweedehands auto kan namelijk verschillende problemen hebben die niet direct zichtbaar zijn. Hierbij is het belangrijk om te letten op schade en de onderhoudshistorie van het voertuig. Twijfel je, dan is het raadzaam om misschien toch even verder te kijken.

Je zit er namelijk niet op te wachten dat straks allerlei gebreken naar voren komen, die je op het eerste oog niet hebt kunnen zien. Want of je nu een auto, brommobiel of scooter koopt, de auto of scooter verzekeren via Alpina vergoed natuurlijk geen schade door bijvoorbeeld pech onderweg.

Bekijk de kosten voor belasting en verzekering

Een tweedehands auto is natuurlijk ontzettend leuk, maar houd er ook rekening mee dat je te maken krijgt met de kosten voor verzekering en belasting. Let hierbij dus op tijdens de aanschaf van je auto. Stel dat je een wat zwaardere auto kiest, dan is de kans vrij groot dat je al snel enkele tientallen euro meer betaald, dan wanneer je voor een wat lichter model gaat.

Neem daarom voor het vergelijken van je autoverzekering een kijkje op Alpina, zodat je direct kunt zien wat de maandelijkse kosten zullen zijn.

Vergeet niet te onderhandelen

Wanneer je op zoek bent naar een tweedehands auto, is het logisch dat je eerst even rustig gaat rondkijken. Vervolgens maak je een afspraak en maak je een proefrit. Wat daarbij belangrijk is, is dat je eventuele gebreken of beschadigingen niet direct meldt. Dit geeft de verkoper namelijk de tijd om  hier een passend antwoord op te kunnen ‘verzinnen’.

Verstandiger is dus om eerst een proefrit te gaan maken en pas later tijdens de onderhandelingen dit te gebruiken als argument waarom er iets van prijs af moet. Je zult zien, dat de kans een stuk groter is, dan wanneer je dit direct vooraf meldt.