Advertentie plaatsen

Hoe kan ik online zoeken naar koopjes?

01, Dec, 2022, 08:01

Koopjes zijn altijd welkom. Maar helemaal tijdens deze dure tijden. Met de feestdagen voor de deur ben je misschien wel op zoek naar een prachtig en uniek cadeau.
Of wil je juist jezelf een cadeautje doen. In dit artikel ontdek je hoe je online makkelijk koopjes scoort via veilingen.

Het veiling-principe

Wanneer je via Marktplaats iets koopt, koop je meestal tweedehands producten.
Toch weet je vooraf at je hiervoor moet betalen en een te hoge prijs kan je daardoor tegenhouden. Wanneer je een aankoop via een veilingwebsite doet kun je geluk hebben en een koopje scoren. Dit komt door het veilingprincipe.

De verkoper zet een artikel te koop en laat dat artikel te koop staan tot een vooraf bepaald moment. Vervolgens biedt de eerste koper iets. Een tweede koper is ook geïnteresseerd en biedt misschien wel een tientje meer. En zo kan het doorgaan totdat iemand het hoogste bod heeft. De verkoper verkoopt dan het product voor dat prijskaartje aan de hoogste bieder.

Het is belangrijk om in de gaten te houden welke regels precies gelden. Sommige sites doen geloven dat je na het winnen niet meer terug kan. Toch is de Wet koop op afstand van pas en kun je in veel gevallen je aankoop herroepen binnen 14 dagen.

Bijzonder cadeau voor een bijzonder persoon

Het bedenken van een cadeau kan soms heel lastig zijn. Als iemand zelf niet weet wat diegene wil en wanneer jij denkt dat hij of zij alles al heeft kan het een hele zoektocht zijn. Gelukkig bestaan er veilingwebsites zoals Catawiki. Zoek je bijvoorbeeld een modeltrein of een mooi horloge? Of wil je een vintage sidetable scoren? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de vraag: hoe werkt catawiki?

Verzamelaars van de meest bijzondere objecten zijn dol op Catawiki. En het werkt ontzettend simpel. Je maakt eerst een gratis account aan. Op deze manier kun je meebieden op een veiling. Zo’n veiling wordt ook wel een kavel genoemd. Daaronder vallen alle roerende zaken die behoren bij hetgeen waar je op biedt. Vervolgens ga je op koopjesjacht.

Zodra je iets hebt gevonden wat je graag wilt hebben, plaats je een bod. Is dit het hoogste bod? Dan betaal je via een veilig betaalsysteem. Zodra de betaling binnen is, verzendt de verkoper jou het product. En vanaf dat moment kun jij genieten van jouw nieuwe, unieke en bijzondere object.

Een uitje, abonnement of product

Ook op het gebied van activiteiten of abonnementen zijn voldoende koopjes te vinden. Of wat dacht je van een fotoshoot, een sportabonnement of een saunabezoek? Door te kiezen voor ticketveiling gaat er een wereld voor je open. Ook hier wordt er verkocht onder het veiling-principe. Daardoor kun je zelf bepalen wat je maximaal uit wilt geven. Het is trouwens verstandig om de veilingkosten en eventuele verzendkosten mee te nemen in jouw bod. Zo kom je nooit voor een verrassing te staan. De opties voor het scoren van een koopje zijn enorm!