Advertentie plaatsen

De meest gebruikte websites

28, Oct, 2022, 20:02

Dagelijks zitten we met z’n allen massaal op het internet. Waar de één een filmpje kijkt via Youtube, scrolt de ander door z’n tijdlijn op social media. Kortom, internet is vandaag de dag niet meer weg te denken.

Volledige bedrijfsprocessen draaien hierop en zullen zonder internet volledig stil komen te liggen. Ondanks dat kunnen we het ons eigenlijk zo gek niet bedenken of we gebruiken er ‘het internet’ wel voor. Of het nu gaat om een bepaald soort schoenen of het achterhalen van een bepaalde artiest, met een paar drukken op de knop zijn we voorzien in onze behoefte. Maar welke websites worden nu eigenlijk het meest gebruikt?

Google

Uiteraard staat Google met stip op plek één wanneer het gaat om website die wel als meest gebruiken. Logisch, want wie begint zijn of haar zoekopdracht tegenwoordig niet op ‘s werelds grootste zoekmachine? Wist je dat maar liefst meer dan de helft van alle mensen op het internet gebruikmaakt van deze zoekmachine? Wanneer we surfen op internet, beginnen we meestal allemaal bij Google. Of het nu gaat om het uitzoeken van een vakantie of het zoeken naar een paar nieuwe sneakers.

Facebook

Na Google staat op een stevige tweede plek één van de grootste social media platformen ter wereld. We hebben het dan natuurlijk over Facebook. Dagelijks bekijkt bijna de helft van iedereen die op internet zit op Facebook. Dat kan een minuut zijn, maar uiteraard ook langer. Je kunt je dus wel voorstellen wat voor enorm bereik dit platform in de afgelopen jaren heeft opgebouwd.

 

Youtube

Ben jij een echte streamer, dan ben je net als bijna 1/3e van alle mensen die internet gebruiken waarschijnlijk regelmatig te vinden op YouTube. Wel is het belangrijk dat je hiervoor over een goede stabiele internetverbinding beschikt. Dus heb jij regelmatig last van een haperend beeld? Dan is het verstandig om je internetabonnement eens onder de loep te nemen. Het kan namelijk zomaar zijn dat deze niet meer past bij je huidige verbruik. Het voordeel van internet, is dat je eenvoudig online verschillende providers voor internet met elkaar kunt vergelijken, zodat je uiteindelijk niet alleen de juiste snelheid hebt, maar ook de juiste prijs betaald.

Yahoo

In Nederland is Yahoo niet zo erg populair. Toch biedt Yahoo veel meer dan alleen een zoekmachine. Yahoo faciliteer namelijk ook de beurs statistieken, chatroom, mail en tal van andere opties die ontzettend handig kunnen zijn om te gebruiken. Ondanks dat, maakt toch een kwart van alle gebruikers online gebruik van Yahoo.

Wikipedia
Deze mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met meest bezochte websites. De kans dat jij ooit wel eens iets hebt opgezocht op Wikipedia is natuurlijk ontzettend groot. Ondanks dat Wikipedia populair is, wordt het natuurlijk lang niet zoveel gebruik als Google. Dat heeft er meer mee te maken dan Wikipedia een online ‘vrije’ encyclopedie is en geen zoekmachine zoals Google dat wel is.

Vaak zijn we namelijk al na één pagina klaar omdat we simpelweg even iets willen weten. Op Google is dit een heel ander verhaal. Daar beginnen we onze zoektocht, die gaandeweg steeds verder wordt gespecificeerd totdat we hebben gevonden wat we zochten.