Advertentie plaatsen

4 tips voor het kopen van tweedehands luxe tassen

02, Nov, 2022, 20:20

Als je van een beetje Gucci houdt, niet zonder je Louis kunt, bidt voor Prada, denkt dat Fendi altijd de moeite waard is om voor te vechten, zou je sterven voor Dior en Chanel is gewoon Chanel... we begrijpen het. Dankzij een scala aan online- en winkeldiensten kunnen shoppers vaak luxe tweedehandsgoederen kopen tegen een redelijke prijs – en met milieuvriendelijke voordelen. Maar zoals alle goede dingen in het leven, moet je wachten.

Kopen bij een luxe zendingsretailer is niet zo eenvoudig als het lijkt. Desalniettemin hebben we, om je te helpen bij je smaakvolle winkelgewoonten, de vier belangrijkste tips op een rij gezet om te onthouden bij het kopen van tweedehands stukken.
Gebruik ze dus ook als je een designer tas wilt kopen!

Lees recensies

Of je nu koopt bij een consignatiebedrijf of bij een openbare marktplaats, lees altijd beoordelingen - zowel de goede als de slechte. Het afwegen van je aankoopopties bij een bepaald bedrijf kan uiteindelijk afhangen van eerdere ervaringen van andere kopers. Als het slechte recensies waren, waarom was dat dan? Is het artikel verloren gegaan?

Was het een vervalsing? Of, simpel gezegd, was de verzending vertraagd? Nogmaals, stop niet alleen op hun website. Kies voor platforms zoals Google, Facebook, Instagram, forumborden of vraag zelfs een vriend of ze eerdere ervaring hebben met deze winkel.

Koop bij een vertrouwde verkoper

Of je nu het artikel dat je wilt kopen al hebt gevonden of je bent net begonnen met het zoeken naar een luxe artikel - of het nu kleding, accessoires, huishoudelijke artikelen of meer is - je eerste stap is het zoeken naar een echte verkoper die je voorraad item of ergens is dat je in de toekomst kunt gebruiken. Online kan dit een lastige situatie zijn, vooral als de winkelier in het buitenland is gevestigd.

Maar blijf eerst bij iets lokaals of Nederlands. Vanaf hier raden we je aan om je eigen persoonlijke onderzoek uit te voeren voordat je een tweedehands weekendtas van een designermerk koopt.

Vergelijk de prijs

Afhankelijk van het type artikel dat je wilt kopen en het bedrijf waarvan je koopt, wordt het product meestal eerder gebruikt, tenzij anders vermeld. Ervaren verkopers vermelden meestal de oorspronkelijke verkoopprijs van het artikel als het gloednieuw in de winkel is gekocht, naast de prijs waarvoor ze het verkopen. Dit is een belangrijke factor om te onthouden. Hier moet je als koper verantwoorden of de staat van het artikel de prijs waard is die de winkelier vraagt. In sommige gevallen kan het voor je ideaal zijn om het artikel gloednieuw te kopen.

Controleer de echtheid

Soms kan dit de meest ontmoedigende en de meest teleurstellende taak van het proces zijn: het inspecteren van de echtheid. Een goed teken van authenticiteit en originaliteit is een reeks foto’s van het luxe telefoontasje. Of als de winkelier op verzoek meer beeldmateriaal kan aanbieden. Hierbij zijn de belangrijkste dingen waar je op moet letten tekenen van slijtage en ook originele branding om aan te geven dat het item echt is en geen nep.

Als je niet zeker weet of de foto's kopieën zijn, vraag je de verkoper om je een foto te sturen van een specifiek kenmerk van het item.