Advertentie plaatsen

Wat is de meest gebruikte auto?

25, Oct, 2022, 20:51

Auto’s ze zijn er in allerlei verschillende soorten, maten en merken.
De één rijdt in een nieuwe, de ander is tevreden met een occasion. Maar wat is nu de meest gebruikte auto van ons land? Steeds vaker zien we dat mensen de keuze maken om een tweedehands auto te gaan rijden.

De één noodgedwongen en de ander puur uit principes. Omdat de auto’s van tegenwoordig natuurlijk van steeds meer nieuwe technische snufjes worden voorzien, zijn ze ook in prijs vele malen duurder dan enkele jaren geleden. Omdat simpelweg niet iedereen beschikt over voldoende financiële middelen is het kopen van een occassion dus een goede oplossing. Wil jij weten welke auto het populairst is, lees dan snel verder.

Het best verkocht merk

Al jaren op rij voert Volkswagen de lijst aan als het gaat om de meest verkocht auto’s. Niet zo gek te bedenken dat ruim 85 procent van deze auto’s staan op naam van een leasemaatschappij of bedrijf. Vooral in de zakenwereld is de Volkswagen Passat enorm populair. Niet zo gek natuurlijk, aangezien deze auto tal van voordelen heeft.
Niet alleen zijn ze een ware lust voor het oog, maar rijden ze ook prettig. Ook de enorme ruimte welke deze auto heeft maakt het dat ze geschikt zijn om te gebruik in verschillende sectoren.

Elektrische auto’s

De elektrische auto wordt steeds populairder. We kunnen er dan ook niet meer omheen dat er een moment komt dat er meer elektrische auto’s verkocht gaan worden, dan benzine auto’s. Toch is het vooral voor particulieren een flinke uitgave en zijn er bijna geen occasions verkrijgbaar. Eén van de mogelijkheden welke je dan hebt, is om te kijken naar een leaseauto. Houd er daarbij wel rekening mee dat je zelf een laadpaal zou moeten plaatsen.

Vooral wanneer je dit dicht bij je woning wilt doen, is het verstandig de polis van je opstalverzekering na te kijken. Dekt jouw opstal schade aan je woning door eventuele brand door een laadpaal niet, dan is het verstandig om online te kijken naar een andere verzekeraar. Je opstalverzekering vergelijken is tegenwoordig online zo te regelen, waardoor je binnen enkele muisklikken weet waar je aan toe bent.

Waar let je op bij de aanschaf van een andere auto?

Ga je voor een nieuwe auto, dan hoef je je verder weinig zorgen te maken. Mochten er problemen zijn, dan vallen deze in de meeste gevallen gewoon netjes binnen de garantie. Het wordt een ander verhaal wanneer je een occasion koopt bij een particulier. Zorg er daarom dus ook altijd voor dat je een uitvoerige proefrit maakt en vervolgens vraagt of ook de onderhoudshistorie aanwezig is.

Twijfel je op de één of andere manier toch? Dan is het helemaal niet vreemd om de auto voordat je de aankoop doet, door een onafhankelijke garage te laten controleren. Deze kosten zijn uiteraard voor je eigen rekening, maar dan weet je in ieder geval voor een groot deel wel zeker of er zichtbare gebreken zijn. Vooral bij een wat duurdere auto is dit verstandig om te doen. Overigens is het ook goed om eens na te denken over een elektrische auto, wanneer je beschikt over zonnepanelen om je auto te kunnen opladen met zelf opgewekte stroom.